OVER ONS.

DE VERNIEUWDE KOPPELPAARDEN,
DAGBOEK VAN 45 JAAR…..

1974

De jonge Dussense kok Jan van der Westen besluit om zijn droom na te jagen en koopt een kleine herberg in zijn geboortedorp Dussen. Het café met bijbehorende eetzaal, biljart en 4 hotelkamers wordt zijn lust en zijn leven en de ijverige Jan is dagelijks van ‘s ochtends vroeg tot in de late uurtjes te vinden in zijn, zojuist aangekochte, levenswerk. Het serveren van eten en drinken wordt al snel de belangrijkste prioriteit.

1984

Na een succesvolle start heeft Jan heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Het bedrijf kan niet meer aan alle vraag voldoen en er wordt besloten om uit te breiden. Er wordt een stuk aan de voorzijde van het pand gebouwd en zo ontstaat de huidige Marmerzaal en een deel van het huidige restaurant. Tevens wordt het restaurant uitgebreid richting de Molenkade. Ook de toiletten worden flink aangepakt en verplaatst naar de huidige locatie.

1990

Het restaurant word steeds drukker en ook het hotel is regelmatig volgeboekt. De koppen worden bij elkaar gestoken en het uitbreiden van de logiesvoorzieningen stond dikgedrukt op de agenda. De Koppelpaarden is een wat grotere speler op de markt geworden na de uitbreidingen en mag zich met 8 tweepersoonskamers en een bruidssuite een middenklasse hotel noemen.

1998

Het bedrijf blijft groeien en Jan besluit om de zalen te verruimen. De huidige Parketzaal wordt aangebouwd.

2004

De keuken krijgt een opfrisbeurt en ook de bedrijfsformule gaat enigszins om. Het wordt een totaalbedrijf dat aan alle wensen kan voldoen. Van overnachten, dineren, catering tot het geven van feesten.

2008

Jan bereikt een pensioengerechtigde leeftijd en zoekt een opvolger voor zijn Koppelpaarden. Hij pleegt overleg met zijn adviseur, die een voor de hand liggende oplossing aandraagt die tot dusver nog niet ter sprake is gekomen. Bjorn, de zoon van Jan, wordt gepolst voor een mogelijke overname. Na omzwervingen door de Nederlandse horeca is Bjorn op dat moment werkzaam bij de Efteling.

Na grondig overleg met vrouw Petra wordt besloten om het te gaan doen en zo belandt Bjorn weer terug in het vertrouwde nest.

2009

Het eerste jaar met Bjorn aan het roer. Zijn invloed wordt gelijk duidelijk zichtbaar door de grondige renovatie van het restaurant:  alles wordt opgefrist en er wordt een nieuwe weg ingeslagen met de a la carte dinerkaart.

2016

Met de toenemende drukte in de zaak blijkt dat er zich af en toe parkeerproblemen voordoen. Dit wordt opgelost met de verbouwing van het parkeerterrein aan de achterzijde van het pand.

2019

Terwijl ik dit schrijf zitten we middenin weer een verbouwing bij de Koppelpaarden. De zalen moeten er deze keer aan geloven. De plannen zijn prachtig, de ideeën zijn goed… Maar hoe het is geworden? Kom gerust een kijkje nemen!

iedereen is al 45 jaar lang welkom bij de Koppelpaarden….